Çin Basın Vizesi (J2)

Çin Basın Vizesi J2 ; Çin'e kısa süreli röportaj yapmak amacı ile giden yabancı uyruklu gazeteciler başvurularında verilen vize türüdür. J1 ve J2 başvurularında; başvuranın Çin'de uzun süreli bulunan yabancı basın kurumlarının ve yabancı uyruklu gazetecilerinin röportajları hususundaki ilgili kurallarına uygun olarak onay işlemlerini yerine getirmesi ve ilgili başvuru evraklarını temin etmesi gerekmektedir. J2 Vizesi başvurularında, başvuranın Çin'in yetkilendirilen kurumları tarafından Çin'e röportaj yapmak üzere davet edilen yabancı uyruklu gazeteci olması durumunda, Çin tarafının yetkilendirilen kurumun vize bildirim formunun sunulması sonucunda yapılacak değerlendirme neticesinde vize verilebilir. Çin'in yetkilendirilen kurumları tarafından davet edilmemiş J2 vizesi başvuranının aşağıdaki evrakları sunması gerekmektedir.

Çin Basın Vizesi J2 için Gerekli Belgeler:

  1. Pasaport :Başvuru tarihi itibari ile en az 6 ay süresi ve iki boş vize sayfası olan yeni tip çipli pasaportun aslı. Eski tip lacivert pasaportlara vize verilmemektedir.
  2. Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz, önden çekilmiş, mat kağıda basılmış, beyaz kıyafetli olmayan ve gözlük kullanılmayan fotoğraf. Fotoğraf boyutları ve özellikleri için yandaki fotoğrafa tıklayınız.
  3. Dilekçe: Şirketin antetli kağıdına yazılmış dilekçe. Dilekçe örneği için yandaki belgeye tıklayınız.
  4. Şirket Faaliyet Belgesi: Bağlı bulunduğunuz Ticaret – Sanayi – Esnaf vb. odalarından alacağınız, son 6 aya ait olan orjinal faaliyet belgesi
  5. Vergi Levhası Fotokopisi: 2012 yılı onaylı olmalıdır.
  6. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Fotokopi renkli veya yazı ve fotoğrafların net olduğu siyah beyaz fotokopi olmalıdır.
  7. Davet Mektubu: Röportaj yapılacak kurum ya da şahıs tarafından gönderilen davet yazısının aslı.
  8. Basın Kartı: Başvuran kişinin basın kartı, mesleki gazeteci belgeleri fotokopileri ve irtibat bilgileri.
  9. Başvuru Yazısı: Ait olduğu basın kuruluşu yetkilisi tarafından imzalanmış Çin’e röportaj amaçlı gitme başvuru yazısı. Yazıda; kişi listesi, gidiş ve dönüş tarihleri, Röportajın yeri ve konusu, Kurumun kısa bir tanıtımı, Adres, Telefon, Faks gibi bilgileri içermelidir. Ayrıca yazıda Çin’de yapılacak faaliyet detaylı bir şekilde belirtilmelidir.
  10. Önemli Şirket son 6 ay içerisinde adres değişikliği yapmış ise adres değişikliğini gösteren Ticaret Sicil Gazetesini de sunmak zorunludur.
Çin Basın Vizesi J2

Örnek Fotoğraf