Mürettebat Vizesi (C)

Çin Mürettebat vizesi; mürettebat, havacılık, uluslararası tren taşımacılığı, denizcilik görevlileri, uluslararası hava aracı mürettebatı ve aileleri ve uluslararası karayolu taşımacılığı yapan araç sürücüleri başvurması gereken vize türüdür.

Mürettebat Vizesi için Gerekli Belgeler:

  1. Pasaport :Başvuru tarihi itibari ile en az 6 ay süresi ve iki boş vize sayfası olan yeni tip çipli pasaportun aslı. Eski tip lacivert pasaportlara vize verilmemektedir.
  2. Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz, önden çekilmiş, mat kağıda basılmış, beyaz kıyafetli olmayan ve gözlük kullanılmayan fotoğraf. Fotoğraf boyutları ve özellikleri için yandaki fotoğrafa tıklayınız.
  3. Dilekçe: Şirketin antetli kağıdına yazılmış dilekçe. Dilekçe örneği için yandaki belgeye tıklayınız.
  4. Şirket Faaliyet Belgesi: Bağlı bulunduğunuz Ticaret – Sanayi – Esnaf vb. odalarından alacağınız, son 6 aya ait olan orjinal faaliyet belgesi
  5. Vergi Levhası Fotokopisi: 2013 yılı onaylı olmalıdır.
  6. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Fotokopi renkli veya yazı ve fotoğrafların net olduğu siyah beyaz fotokopi olmalıdır.
  7. Gemi Adamı Cüzdanı Aslı: C vizesi başvurusunda bulunacak kişi gemi personeli ise Gemi Adamı cüzdanının aslını sunması zorunludur.
  8. Davet Mektubu: C vizesi başvurularında başvuranın, mevcut yabancı nakliye şirketi tarafından başvuran için teminat mektubu ya da Çin’den ilgili birimin davetiye aslını sunması gerekmektedir.Yandaki davetiye örneğinde kırmızı * ile işaretlenen yerde seyahat amacının yazılması gerekmektedir (mesela gemiye katılacak vb. gibi)
    Önemli Şirket son 6 ay içerisinde adres değişikliği yapmış ise adres değişikliğini gösteren Ticaret Sicil Gazetesini de sunmak zorunludur.
gemi adamı cüzdanı

Örnek Fotoğraf

Davetiye Örneği