Çin Öğrenci Vizesi (X2)

Çin Öğrenci Vizesi (X2) ; Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içerisinde 6 aydan daha kısa süreli öğrenim görmek isteyen kişilerin başvurmaları gereken vize türüdür.

Çin Öğrenci Vizesi (X2) için Gerekli Belgeler:

  1. Pasaport :Başvuru tarihi itibari ile en az 6 ay süresi ve iki boş vize sayfası olan yeni tip çipli pasaportun aslı. Eski tip lacivert pasaportlara vize verilmemektedir.
  2. Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz, önden çekilmiş, mat kağıda basılmış, beyaz kıyafetli olmayan ve gözlük kullanılmayan fotoğraf. Fotoğraf boyutları ve özellikleri için yandaki fotoğrafa tıklayınız.
  3. JW201 / JW202 Belgesi: Çin’e eğitim amaçlı olarak gidecek olan yabancı öğrenci için vize başvuru formu.
  4. Okula Giriş Bildirim Formu: Öğrenciyi kabul eden eğitim kurumunun göndermiş olduğu giriş bildirim formunun aslı ve fotokopisi.
  5. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Fotokopi renkli veya yazı ve fotoğrafların net olduğu siyah beyaz fotokopi olmalıdır.
  6. İkametgah Senedi: Kişinin oturduğu yeri gösteren ikametgah senedi. 
  7. Banka Hesap Cüzdanı: Kişinin alacağı eğitim süresine bağlı olarak her yıl için 2500 USD gösterilmesi gerekmektedir. 
  8. Adli Sicil Kaydı: Adliyeden alınan, Adli Sicil Kaydı ve Arşiv Kaydını belirten ıslak imzalı adli sicil kaydı.
çin öğrenci vizesi x2

Örnek Fotoğraf