Çin Vizesi Başvuru Formu ve Dökümanlar

Çin Vizesi Başvuru Formu ve Çin vizesi başvurusu için gerekli bütün dökümanları bu sayfada Çbulabilirsiniz. Eğer vize başvurusu için gerekli belgeleri bilgisayarınıza indirmek isterseniz, ilgilendiğiniz vize türünün sağında bulunan pdf ikonuna tıklayınız.

çin vizesi formlar ve dökümanlar

cin_vizesi_pdf_ikon_kareÇin Vizesi Başvuru Formu

Çin vizesi başvuru dilekçesi formÇin Vizesi Başvuru Dilekçesi

cin_vizesi_pdf_ikon_kareOnay ve Tasdik Formu

cin_vizesi_pdf_ikon_kare     Mail Order Formu

Vize Türü Vize Detayıİndir
Ticari Çin Vizesi (M)Çin'e yapılacak olan ticari ziyaretler için başvurulması gereken vize türüdür. Fuar ziyaretleri, firmalarla ticari görüşmeler, ticari spor yarışları gibi konular ticari ziyaretler kapsamında değerlendirilir.cin_vizesi_yetkili_acentasi_pdf_icon
Turistik Çin Vizesi (L)Çin'e turistik amaçlı olarak gitmek isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür. Turistik vize kişinin seyahat planına göre verilir ve en fazla iki girişli olarak uygulanır.cin_vizesi_yetkili_acentasi_pdf_icon
Çin Çalışma Vizesi (Z)Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içerisinde çalışmak amacı ile alınan vize türüdür.cin_vizesi_yetkili_acentasi_pdf_icon
Çin Öğrenci Vizesi (X1)Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içerisinde 6 aydan daha uzun süreli öğrenim görmek isteyen kişilerin başvurmaları gereken vize türüdür.cin_vizesi_yetkili_acentasi_pdf_icon
Çin Öğrenci Vizesi (X2)Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içerisinde 6 aydan daha kısa süreli öğrenim görmek isteyen kişilerin başvurmaları gereken vize türüdür.cin_vizesi_yetkili_acentasi_pdf_icon
Mürettebat Vizesi (C)Mürettebat vizesi; mürettebat, havacılık, uluslararası tren taşımacılığı, denizcilik görevlileri, uluslararası hava aracı mürettebatı ve aileleri ve uluslararası karayolu taşımacılığı yapan araç sürücüleri başvurması gereken vize türüdür.cin_vizesi_yetkili_acentasi_pdf_icon
Yakın Ziyaret Vizesi (S1)Yakın ziyaret vizesi; Çin'de uzun süreli olarak çalışma, eğitim - öğretim gibi sebeplerden dolayı uzun süreli ikameti bulunan yabancı şahısların eşleri, anne ve babaları, 18 yaşını henüz doldurmamış çocukları, eşinin anne ve babası, ya da şahsi işleri dolayısı ile Çin sınırları içerisinde ikamet etmesi gereken kişilerin başvurularında verilen vize türüdür.cin_vizesi_yetkili_acentasi_pdf_icon
Yakın Ziyaret Vizesi (S2)Çin'de kısa süreli olarak, çalışma, eğitim - öğrenim gibi sebeplerden dolayı ikamet eden yabancı uyruklu kişilerin aile fertlerine olduğu kadar, diğer şahsi işleri dolayısı ile Çin Halk Cumhuriyeti'nde kalması gereken kişilerin başvurularında verilen vize türüdür.cin_vizesi_yetkili_acentasi_pdf_icon
Çin Grup Vizesi (L)Seyahat acentalarının Çin Halk Cumhuriyeti'ne düzenledikleri grup turları için başvurmaları gereken vize türüdür. Bu vize seyahat edecek kişilerin pasaportlarına tatbik edilmeyip ayrı kağıda hazırlanır, ülkeye giriş ve çıkışta gümrüğe sunulur. Grup beraber hareket etmek zorundadır.cin_vizesi_yetkili_acentasi_pdf_icon
Akraba Ziyaret Vizesi (Q1)Aile bütünlüğünden yola çıkarak; Çin'de ikamet etmek isteyen Çin vatandaşı aile fertlerine ve Çin'de daimi ikamet hakkına sahip yabancı uyruklu vatandaşların aile fertlerine olduğu kadar çocuklarının uzun süreli Çin'deki aile ve yakınlarına verilmesi amacı ile ikamet etmek isteyen şahısların başvurularında verilen vize türüdür.cin_vizesi_yetkili_acentasi_pdf_icon
Akraba Ziyaret Vizesi (Q2)Çin Halk Cumhuriyeti'nde kısa süreli ikamet isteyen Çin vatandaşı aile fertleri ve Çin'de daimi ikamet hakkına sahip yabancı uyruklu vatandaşların aile fertlerinin başvurularında verilen vize türüdür.cin_vizesi_yetkili_acentasi_pdf_icon
Çin Staj Vizesi (F)Çin’e staj yapmak amacı ile gitmek isteyen kişilerin başvurmaları gereken vize türüdür.cin_vizesi_yetkili_acentasi_pdf_icon
Daimi İkamet Vizesi (D)Çin'e daimi ikamet için başvuru yapan şahıslara verilen vize türüdür. D vize başvurularında başvuranın, Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı'nın vermiş olduğu "Yabancılar Daimi İkamet Satüsü Onay Formu"nun aslını sunması gerekmektedir.cin_vizesi_yetkili_acentasi_pdf_icon
Çin Basın Vizesi (J1)Çin'de uzun süreli bulunan basın kurumlarının yabancı uyruklu uzun süreli ikamet eden gazeteci başvurularında verilen vize türüdür.cin_vizesi_yetkili_acentasi_pdf_icon
Çin Basın Vizesi (J2)Çin'e kısa süreli röportaj yapmak amacı ile giden yabancı uyruklu gazeteciler başvurularında verilen vize türüdür. cin_vizesi_yetkili_acentasi_pdf_icon
Çin Uzman Vizesi (R)Ülkenin ihtiyaç duyduğu yabancı uyruklu üst düzey yetenekler ya da acil ihtiyaç duyulan uzman kişilere verilen vize türüdür. cin_vizesi_yetkili_acentasi_pdf_icon
Çin Transit Vizesi (G)Çin Halk Cumhuriyeti'nden transit geçiş yapacak şahıs başvurularında verilen vize türüdür.cin_vizesi_yetkili_acentasi_pdf_icon